Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Οδηγίες προς φωτογραφίζοντες


Πέρασαν οι διακοπές, η εκδρομή, οι γιορτές, τα γενέθλια του παιδιού ή τα δικά μας.
Φωτογραφίσαμε και βάλαμε στην κάρτα μας μπόλικες φωτογραφίες. Δεν περιμένουμε να γεμίσει φυσικά. Διαλέγουμε τις καλύτερες απ΄ αυτές και τις τυπώνουμε για να φτιάξουμε το οικογενειακό μας άλμπουμ.
Όταν θέλουμε να τυπώσουμε κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουμε στην κάρτα μνήμης της μηχανής μας (εφόσον δεν τυπώνουμε μόνοι μας) γράφουμε σ΄ ένα χαρτί τα νούμερα αυτών που θέλουμε να τυπωθούν και το δίνουμε μαζί με την κάρτα στο κατάστημα που θα κάνει την εκτύπωση.
Οι περισσότερες μηχανές συνδέονται στην τηλεόραση οπότε μπορούμε άνετα από τον καναπέ μας
να κάνουμε αυτή τη δουλειά.
Στην οθόνη της μηχανής μας συνήθως εμφανίζονται 2 είδη αριθμών. Ο ένας κάπως έτσι 10/200.
Αυτό σημαίνει η δέκατη φωτογραφία από το σύνολο των 200 που έχει η κάρτα. Ο άλλος έχει κάποια γράμματα στην αρχή (P ή DSC ή IMG ή ό,τι άλλο) και μετά έναν αριθμό με 5, 6 ή και περισσότερα ψηφία. Αυτός είναι ο αριθμός που πρέπει να γράψουμε.
Καλό θα είναι να μεταφέρουμε τις φωτογραφίες όλες σ΄ ένα CD και μετά να σβήσουμε την κάρτα.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να κρατάμε στην κάρτα 500 ή 1000 φωτογραφίες χωρίς λόγο.
Ξέρω, θα μου πείτε αφού μπορώ και διαβάζω αυτές τις γραμμές έχω υπολογιστή άρα ξέρω τί πρέπει να κάνω. Πείτε το λοιπόν και σ΄ αυτούς γύρω σας που δεν ξέρουν γιατί είναι πολλοί.
Οι περισσότεροι αφήνουν να γεμίσει η κάρτα και μετά λένε δεν έχω χρήματα να τυπώσω τόσες φωτογραφίες ή ...πού να ξεδιαλέγεις τώρα!!!
Φωτογραφίστε και διαχειριστείτε τις σωστά. Η τεχνολογία τώρα το έχει κάνει εύκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου